Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
G2052 - REYES BARBERA SAEZ |
Met. Docent |
Classes teòriques en aula, on s´utilitzaran els materials audiovisuals disponibles. Classes pràctiques obligatòries en el laboratori. Sempre s´estimularà la participació activa dels estudiants. Les tutories permeten individualitzar la docència. |
Met. Avaluació |
Examen del programa teòric i pràctic. Aprovat amb qualificació igual o superior a 5 Examen eliminatori del primer semestre amb 5 per a juny. Examen juny total del temari teòric i pràctic. Assistència a pràctiques obligatòria, avaluació de l´actitud de l´estudiant i memoria |
Bibliografia |
ADRIAN, POTTUS, POIFFAIT, DAUVILLIER. Análisis nutricional de los alimentos. Acribia. 2003 ASTIASARAN I., MARTINEZ A. Alimentos.Composición y propiedades. McGraw-Hill. 2000 BELITZ, H.D. y GROSCH, W.: "Química de los Alimentos". 2ª ed. Acribia 1997. HERSCHDOERFER, S.M. Quality Control in the Food Industry. 2ªEd. Academic Press. 1986. Volumen 1, 2, 3 y 4. NIELSEN, S.S. Food Análisis. 2ªed. Aspen. Gaithersburg. 1998 NOLLET, L.M. Hanbook of Food Análisis. Vol. 1 y 2. Marcel Dekker. New York. 1996 ORDOÑEZ, J.A. Tecnología de los Alimentos. Vol.1y 2 .Síntesis. 1998 PRIMO YUFERA, E.: "Química de los Alimentos". Síntesis. 1997). SENLLE, A.; STOLL, G.A. Calidad Total y Normalización. Gestión 2000 S.A. 1994. |
Continguts |
-Composició, propietats i valor nutritiu dels distints grups d'aliments: Carns i productes càrnics..Peix, productes de la pesca i derivats. Ous iovoproductes.. Llet i derivats lactis. Greixos comestibles i modificats. Cereals i derivats. Lleguminoses. Tubercles. Hortalisses. Fruites i derivats. Edulcorants naturals. Aigua. Begudes alcohòliques i no alcohòliques.. Aliments estimulants. -Anàlisis dels aliments: Objectiu, tipus, protocol d'anàlisi. Determinació del contingut de aigua. Glúcids. Lípids. Proteïnes. Elements Minerals. Vitamines. -Control de qualitat dels aliments: Qualitat Alimentària. Anàlisi de Perills i Control de Punts Crítics . Sistemes de Gestió de la Qualitat. |
Objetius |
-Conèixer les mètodes generals d'anàlisis d'aliments i la seva aplicació als distints grups d'aliments i productes derivats. -Familiaritzar-se amb els sistemes de gestió de la qualitat dels aliments i la problemàtica de la seva implantació en la indústria alimentaria. -Adquirir coneixements sobre l'elaboració, composició i valor nutritiu dels grups d'aliments i els seus principals derivats |
URL de Fitxa |