Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

8397 Història de la Farmàcia - LL.FARMÀCIA 99


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Les classes es portaran a terme a partir de materials preparats pels professors que agruparan les diferents èpoques, per a facilitar una visió general dels temes i la relació dels models de pràctica farmacèutica estudiats entre si i amb l'estat actual de la Farmàcia.
Met. Avaluació
Examen escrit amb diferents nivells d'exigència representats per temes i preguntes concretes.
Bibliografia
FOLCH JOU, G.
Historia de la Farmàcia
Ed. Universitat Complutense. Madrid (1972)

ESTEVA DE SAGRERA, J.
Apunts de Historia de la Farmàcia
Ed. Cooperativa de la Facultat de Farmàcia. Barcelona (1991)
Ed. Destino. Barcelona (1971)

BOUSSEL, P., BONNEMAIN, H. y BOVE, F.
Historia de la Farmàcia
Ed. Cóndor. Barcelona (1984)

PUERTO SARMIENTO, F.J.
El mite de Panacea
Ed. Doce Calles, Aranjuez, Madrid (1997)
Continguts
Abans d'entrar en la descripció de l'historia general de la farmàcia i dels farmacèutics es donen primer unes nocions de la terminologia farmacèutica tant científica com professional i de la metodologia adequada per aprofundir en aquest camp de la ciència. L'assignatura, en sí, contempla una visió global del desenvolupament de la Farmàcia al llarg de la historia de la Humanitat. Aquesta àmplia projecció justifica l'estudi de les cultures pretècniques d'Àsia menor i Europa, de la precolombina d'Amèrica, de l'època clàssica i de l'influència de les cultures Islàmica i Bizantina en la Edat Mitjana. Es fa especial èmfasi en la separació de la medecina i la farmàcia que va tenir lloc en l'Edat Mitjana i les causes que la varen provocar. Les èpoques prèvies al Renaixement determinaren, en gran part, la forma de procedir entre els professionals que ens varen antecedir en èpoques ja més properes i, a la vegada, orientaren el desenvolupament de determinades pràctiques de la professió. Es fa palès també el gran desenvolupament de la farmàcia que s'inicia en el Romanticisme i que es concreta en el Positivisme i l'època actual. Finalment, es dona una breu pinzellada del patrimoni farmacèutic que s'ha preservat fins als nostres dies.
Objetius
L'objectiu fonamental es donar a conèixer els valors universals del farmacèutic en les diferents cultures, la seva pròpia idiosincràsia i la seva aportació al desenvolupament i protecció de la Salut. S'estudia per això l'evolució de la ciència al llarg del temps i, en aquest marc, l'evolució de la professió farmacèutica des de els albors de la humanitat fins als nostres dies. Paral·lelament s'estudien les espècies medicamentoses que s'han fet servir per guarir al llarg del temps i que es troben en funció del coneixement científic del moment.
URL de Fitxa