Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
G2093 - MARIA JESUS LAGARDA BLANCH |
Met. Docent |
Classes teòriques en aula, amb els materials audiovisuals disponibles. Classes pràctiques obligatòries en el laboratori. S?estimularà la participació activa dels estudiants. Possibilitat de realitzar i exposar treballs, de mode voluntari. Les tutories permeten individualitzar la docència. |
Met. Avaluació |
Examen dels continguts dels programes teòric i pràctic. Aprovat amb qualificació igual, o superior, a cinc. Assistència a pràctiques obligatòria, avaluació de l'interés demostrat durant la seua realització i de la memòria presentada. Tipus d?examen: Escrit. treballs sumaran fins 1 punt en la nota. |
Bibliografia |
Bello, J: Ciencia Bromatológica. Díaz de Santos. 2000. Madrid Bello, J, López de Ceraín, A., García-Jalón, I.: Fundamentos de Seguridad Alimentaria. Aspectos Higiénicos y Toxicológicos. Eunate. 2000. Pamplona Bourgeois, CM, Mescle, JF, Zucca, J: Microbiología Alimentaria. 1. Aspectos Microbiológicos de la Seguridad y Calidad Alimentaria. Acribia. 1994. Zaragoza Cheftel, JC, Cheftel, H: Introducción a la Bioquímica y Tecnología de los Alimentos. Acribia. 1999. Zaragoza Derache, J: Toxicología y Seguridad de los Alimentos. Omega. 1990. Barcelona Doyle, MP, Beuchat, LR, Montville, TJ (ed.): Microbiología de los Alimentos. Fundamentos y Fronteras. Acribia. 2000. Zaragoza Fehlhaber, K, Janetschke, K: Higiene Veterinaria de los Alimentos. Acribia. 1995. Zaragoza. |
Continguts |
L'alimentació és un dels factors que més poden influir en la salut del consumidor. Per això, resulta imprescindible conèixer les distintes causes per les quals un aliment pot afectar negativament la mateixa, els mecanismes de control existents en la UE per a evitar-ho; així com els hàbits a adoptar en la manipulació d'aliments per a, no sols evitar les contaminacions dels mateixos, sinó aconseguir conservar al màxim el seu valor nutritiu i les seues apreciades característiques organolèptiques. |
Objetius |
Conèixer les causes (naturals, per contaminació biòtica, o abiòtica, pel processat i/o emmagatzemament) per les que un aliment pot afectar la salut del consumidor. Mecanismes de prevenció. |
URL de Fitxa |