Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

2277 Economia Espanyola - LL.SOCIOLOGIA 98


Centre
Facultat de Ciències Socials
Departament
Estructura Econòmica
Professor responsable
G6053 - M MERCEDES BELTRAN ESTEVE
Met. Docent
Les classes teòriques serviran per a destacar els principals fets i instrumental necessari per a l'anàlisi i comprensió de l'economia espanyola. Les pràctiques pretenen que l'estudiant desenvolupe la seua pròpia capacitat de raonament, anàlisi i treball sobre aspectes concrets de l'assignatura.
Met. Avaluació
L'examen escrit constituirà la base de l'avaluació i estarà integrat per qüestions vinculades amb les sessions teòriques i amb els exercicis desenvolupats en les classes pràctiques.
Bibliografia
El Curs d'Economia Espanyola, en la seua vessant teòrica, disposa d'un manual en què s'aborden de manera sistemàtica la majoria dels temes del programa; aquest és el llibre de José Luis GARCÍA DELGADO (director) (2003): Lecciones de Economía Española. Editorial Thomson-Civitas, (6a ed.), que constituïx la bibliografia bàsica de les sessions teòriques.

D'altra banda, les pràctiques estan recollides en el manual d'Andrés J. PICAZO (coord.) i altres (2003): Prácticas de Economía Española. Editorial Civitas.
Continguts
El desenvolupament de l'assignatura s'articula entorn de tres parts, a saber:

a)La primera part oferix una visió panoràmica de les etapes i trets característics de la industrialització a Espanya com marc de referència per a l'estudi del procés de creixement econòmic i canvi estructural de l'economia espanyola des dels anys seixanta. L'anàlisi s'inicia amb una perspectiva de llarg termini en què es destaca l'evolució dels principals factors determinants del creixement per a seguir amb l'estudi dels principals desequilibris i les polítiques macroeconòmiques per a afrontar-los, destacant la seua instrumentació després de la creació de la Unió Econòmica i Monetària.

b)En segon lloc s'analitzen els sectors productius (sector agrari, indústria i sector serveis), les seues característiques estructurals bàsiques i interconnexió amb la resta del sistema econòmic.

c)Els aspectes institucionals de l'economia espanyola són abordats en tercer lloc. S'analitzen el mercat de treball, el paper i configuració del Sector Públic i l'estructura del sistema i els mercats financers a Espanya. Finalment, s'aborda la qüestió de la distribució de la renda en les seues diferents dimensions.
Objetius
L'objectiu de l'assignatura Economia Espanyola és l'estudi dels canvis recents succeïts en l'economia espanyola, transformacions que han suposat un període de creixement econòmic i de canvi estructural important. Així mateix, s'analitza l'estructura actual de l'economia espanyola, fent especial insistència en la caracterització dels sectors productius i en aspectes institucionals com el mercat de treball o el sector públic.
URL de Fitxa
http://centros.uv.es/web/departamentos/D132/valenciano/general/ficha.xml?npi=F30