Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15562 Tecnologia Culinària - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Mètodes audiovisuals de suport en la docència teòrica i en les . Visita a cuines de menjadors col?lectius. Clases pràtiques impartides en cuina experimental. Atenció a l'estudiant en tutories personalitzades
Met. Avaluació
Es realitzarà un examen escrit amb 10 preguntes curtes de la part pràctica y 10 preguntes curtes de la part teòrica. Caldrà obtindre al menys 3 punts sobre 10 en cada part i 5 sobre 10 en total per aprovar.
Bibliografia
Belló, J. (1998). Ciencia y tecnología culinaria. Ed. Diaz de Santos
S.A., Madrid.
Neirinck, E., Poulain, J.P. (2001). Historia de la cocina y de los cocineros. Ed. Zendrera Zariquiey, Barcelona.
Martínez, M. M. (1989). Historia de la gastronomía española. Alianza Editorial, Madrid.
Belitz, H.J., Grosch, W. (1997). Química de los alimentos. Ed. Diaz de Santos S.A., Madrid.
Coenders, A. (2001).Química culinaria. Ed.Acribia, Zaragoza.
Wong, D.W.S. (1995). Química de los alimentos. Ed. Acribia, Zaragoza.
Farnworth, E.R. (2003). Handbook of fermented functional foods. CRC Press. Boca Raton.
Taylor, E., Taylor, R. (2001). Fundamentos de la teoría y práctica del catering. Ed. Acribia, Zaragoza.
This,S. (1996). Los secretos de los pucheros. Ed. Acribia, Zaragoza.
Continguts
Introducció a la tecnologia culinària. Fites històriques. Objectius de la tecnologia culinària.
L'espai culinari i els seus processos. La restauració. L'espai culinari. Operacions culinàries. Fermentació maceració i adob. Calfament en sec. Calfament humit. Cuinat en microones. Altres tècniques culinàries.
Influència del cuinat sobre els aliments.
Objetius
a.Definir els distints tipus d'instal?lacions destinades al tractament culinari.
b.Definir les condicions òptimes de les distintes instal?lacions culinàries.
c.Definir els distints tipus de tractaments culinaris.
d.Definir els canvis que els tractaments culinaris produïxen en els aliments.
URL de Fitxa