Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15560 Toxicologia - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
H0569 - MÓNICA FERNÁNDEZ FRANZÓN
Met. Docent
Prova escrita relativa als continguts del programa de teoria i programa de pràctiques, seguint com a criteri de qualificació d'aprovat amb 5. Per a la realització de la prova escrita és imprescindible haver realitzat les pràctiques i haver entregat una memòria
Met. Avaluació
Lliçons magistrals i pràctiques de laboratori i d'informàtica
Mètodes d'Avaluació
Bibliografia
Bello J, López de Cerain A. Fundamentos de Ciencia Toxicológica. Díaz de Santos, Madrid (2001).
De Vries J. Food Safety and Toxicity. CRC Press, New York (1997).
Klaassen CD. Casarett and Doull's toxicology. The basic science of poisons. Mc Graw-Hill, New York (2001).
Repetto M. Toxicología Avanzada. Díaz de Santos, Madrid (1995).
Repetto M. Toxicología Fundamental. 3 ed, Díaz de Santos, Madrid (1997).
Continguts
Toxicologia bàsica incloent les fases del fenomen tòxic com a exposició, absorció, distribució, biotransformacions i excreció, mecanismes de toxicitat i efectes, així com els mètodes d'avaluació de la toxicitat.
Toxicologia dels òrgans i sistemes com a diana dels agents tòxics potencials ingerits en la dieta i les patologies induïdes.
Introducció a la toxicologia alimentària, incloent intoxicacions alimentàries originades pels tòxics naturals i artificials presents en els aliments classificats segons l'origen dels tòxics en tòxics naturals, biològics, químics i tòxics derivats.
Toxicologia analítica desenvolupant en el laboratori metodologies que permeten determinar tòxics en aliments realitzant la interpretant dels resultats obtinguts.
Objetius
Proporcionar coneixements sobre els factors i condicions que definixen la toxicitat, risc i seguretat de les substàncies que es troben en els aliments, i la naturalesa de la resposta del consumidor a les mateixes.
URL de Fitxa