Inicio > Primer y segundo ciclo > Titulación > Asignatura > Ficha técnica

Ficha técnica de una asignatura en una titulación

14494 Arqueología del Mar - L.HISTORIA 00


Centro
Facultad de Geografía e Historia
Departamento
Prehistoria y Arqueología
Profesor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
El mètode utilitzat és l exposició del professor dels continguts de l assignatura, amb el recolzament d un ampli dossier per als alumnes i d un nombrós material audiovisual.
Met. Avaluació
- -
Bibliografia
CIABATTI, E. (1984): L archeologo subacqueo. Manuale di ricerca e di scavo, Pisa. GIANFROTTA, P. A. i POMEY, P. (1981): Archeologia subacquea, Milano. NIETO PRIETO, F. J. (1984): Introducción a la Arqueología Subacuática, Cymys, Barcelona. ROSSO, A. (1987): Introduzione allÆarcheologia delle acque, Pordenone. VOLPE, G dir. (1998): Archeologia Subacquea. Come opera lÆarcheologo sottÆacqua. Storie dalle acque, Firenze.
Continguts
L objectiu general d aquesta assignatura és que els alumnes arriben a tenir uns coneixements bàsics sobre l arqueologia subaquàtica. Amb aquesta finalitat, inicialment s analitzen els seus antecedents i característiques i els trets del Patrimoni Arqueològic Submergit, per a definir a continuació el concepte de jaciment arqueològic, i en especial el de derelicte. S aborden després els mètodes de prospecció i excavació en les seues diferents modalitats: materials, equips, fases, etc. Des de la perspectiva de la protecció i conservació dels materials submergits, se n analitzen els diferents tipus i llurs problemàtiques específiques. Atenció preferent es posa en els carregaments i els seus contenidors, fonamentals per a l estudi del comerç en l antiguitat, i en l estudi de l arquitectura naval, tant en la descripció de les diferents parts i elements de les naus com de l evolució de les tècniques constructives. Finalment, s estudien les fonts per a l estudi de la navegació antiga, les característiques del Mediterrani, les principals rutes i escales en el comerç marítim antic i -en relació amb elles- els ports més importants que hi van haver.