Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

13193 Geografia Regional - M.EDUC.INFANTIL 00


Centre
Facultat de Magisteri
Departament
Geografia
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Presentació de contiguts pel professor (materials prèviament subministrats): Participació guiada en classe dels estudiants. Realització de pràctiques en cada tema. Cerca d'informació i redacció d'informes fora de l'horari de classe.
Met. Avaluació
Examen final i treballs realitzats al llarg del curs.
Bibliografia
1. CONSTITUCIÓN ESPAÑOLA de 1978: Título VIII. <>, arts. 137-158.
2. COMISIÓN EUROPEA (1994): ?Europa 2000+?, Luxemburgo, Oficina de Publicaciones Oficiales de las Comunidades Europeas.
3. FARINÓS, J. (coord.) (2002): ?Geografia Regional d?Espanya. Una nova geografia per a la planificació i el desenvolupament regional?, València, Universitat de València, Col. Materials, 57.
4. GARCÍA ALVARADO, J.Mª. y SOTELO NAVALPOTRO, J.A. (1999): ?La España de las Autonomías?, Madrid, Síntesis.
5. M.E. y H. (2000): ?Plan de Desarrollo Regional 2000-2006", Madrid, Ministerio de Economía y Hacienda.
Continguts
L'assignatura s'articula en dos blocs. El primer és de caràcter més teòric. En ell s'aborden conceptes com el de regió, les diferents experiències de divisió regional que hi han hagut a Espanya, per acabar centrant l'atenció en l'actual Estat Autonòmic: el seu desenvolupament fins avui i els reptes futurs. En el segon bloc es fa una caracterització dels distints espais regionals espanyols. El criteri expositiu no és el de fer un inventari individual de les 17 Comunitats Autònomes i les dues Ciutats Autònomes, sinò que aquestes s'agrupen en conjunts amb característiques geogràfiques afins, criteri que també comparteixen diversos estudis i informes transnacionals de la Comissió Europea.
Objetius
Que l'estudiant comprenga la diversitat territorial existent en Espanya, coneixent el procés mitjançant el que s'ha configurat com un Estat Compost, analitzant els desequilibris territorials existents i els instruments correctors, així com familiaritzar-lo amb la realitat geogràfica de cada espai subregional.
URL de Fitxa