Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

8868 Transformació i Conservació - LL. CA.ALIMENTS 99


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
H8431 - MARIA JOSE OCIO ZAPATA
Met. Docent
Docència teòrica i pràctica amb una càrrega lectiva de 10 crèdits en
total. Visites programades a diferents indústries del sector. Redacció de memòries de pràctiques i de treballs dirigits voluntaris, individuals o col·lectius. Atenció de l'estudiant en tutories personalitzades
Met. Avaluació
Examen del contingut del programa teòric i pràctic per mitjaçant de
preguntes de tipus test i de preguntes curtes. Assistència a pràctiques obligatòria.
L'assignatura se supera amb una qualificació de 5 sobre 10. Els treballs dirigits poden influir en la qualificació final
Bibliografia
Casp, A., Abril, J. (1999). Processos de Conservació d'Aliments. Ed. AMV i Mundi-Prensa, Madrid.
Cheftel, JC, Cheftel, H., Besancon, P. (1989). Introducció a la bioquímica i tecnologia dels aliments. Vols. 1 i 2. Ed. Acribia, Saragossa.
Fellows, P. (1994). Tecnologia del processat d'aliments: principis i pràctiques. Ed. Acribia, Saragossa.
Ordóñez, JA (ed.), Cambero, MI, Fernández, L., García, M., García Fernando, G., De la Falç, L., Selgas, MD (1998). Tecnologia dels Aliments I i II. Ed. Síntesi. Madrid.
Continguts
Conceptes de tecnologia dels aliments, vida útil, alteració, proceso i operació.
La indústria de producció d'aliments: descripció, tipus, el sector agroalimentari
Operacions de transformació d'aliments més rellevants en la indústria d'aliments
La conservació d'aliments: Principis bàsics sobre les diferents tècniques de conservació d'aliments i estudio dels distints equips i instal·lacions necessàries per al processat d'aliments
Tecnologia culinària: Fonaments i equips
Tendències futures en tecnologia dels aliments
Sistemes d'ompliment i envasament d'aliments: Concepte d'envàs i envasament, tipus d'envàs i sistemes d'envasament en la indústria alimentària.
Objetius
Coneixement dels processos aplicats en la indústria alimentària per a
l'elaboració, conservació, envasament, emmagatzemament i transporte d'aliments.
-Que l'estudiant conega adequadament els equips a utilitzar i les possibles alternatives existents.
-Que l'alumne siga capaç de dissenyar, aplicar i controlar les condicions idònies de tractament de conservació per a cada tipus d'aliment.
-Que l'estudiant adquirisca una actitud crítica davant de les tecnologies actuals i futures aplicables als processos que es duen a terme en este sector de la indústria agroalimentària.
URL de Fitxa