Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
H8431 - MARIA JOSE OCIO ZAPATA |
Met. Docent |
Docència teòrica i pràctica amb una càrrega lectiva de 10 crèdits en total. Visites programades a diferents indústries del sector. Redacció de memòries de pràctiques i de treballs dirigits voluntaris, individuals o col·lectius. Atenció de l'estudiant en tutories personalitzades |
Met. Avaluació |
Examen del contingut del programa teòric i pràctic per mitjaçant de preguntes de tipus test i de preguntes curtes. Assistència a pràctiques obligatòria. L'assignatura se supera amb una qualificació de 5 sobre 10. Els treballs dirigits poden influir en la qualificació final |
Bibliografia |
Casp, A., Abril, J. (1999). Processos de Conservació d'Aliments. Ed. AMV i Mundi-Prensa, Madrid. Cheftel, JC, Cheftel, H., Besancon, P. (1989). Introducció a la bioquímica i tecnologia dels aliments. Vols. 1 i 2. Ed. Acribia, Saragossa. Fellows, P. (1994). Tecnologia del processat d'aliments: principis i pràctiques. Ed. Acribia, Saragossa. Ordóñez, JA (ed.), Cambero, MI, Fernández, L., García, M., García Fernando, G., De la Falç, L., Selgas, MD (1998). Tecnologia dels Aliments I i II. Ed. Síntesi. Madrid. |
Continguts |
Conceptes de tecnologia dels aliments, vida útil, alteració, proceso i operació. La indústria de producció d'aliments: descripció, tipus, el sector agroalimentari Operacions de transformació d'aliments més rellevants en la indústria d'aliments La conservació d'aliments: Principis bàsics sobre les diferents tècniques de conservació d'aliments i estudio dels distints equips i instal·lacions necessàries per al processat d'aliments Tecnologia culinària: Fonaments i equips Tendències futures en tecnologia dels aliments Sistemes d'ompliment i envasament d'aliments: Concepte d'envàs i envasament, tipus d'envàs i sistemes d'envasament en la indústria alimentària. |
Objetius |
Coneixement dels processos aplicats en la indústria alimentària per a l'elaboració, conservació, envasament, emmagatzemament i transporte d'aliments. -Que l'estudiant conega adequadament els equips a utilitzar i les possibles alternatives existents. -Que l'alumne siga capaç de dissenyar, aplicar i controlar les condicions idònies de tractament de conservació per a cada tipus d'aliment. -Que l'estudiant adquirisca una actitud crítica davant de les tecnologies actuals i futures aplicables als processos que es duen a terme en este sector de la indústria agroalimentària. |
URL de Fitxa |