Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

8867 Operacions Bàsiques - LL. CA.ALIMENTS 99


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Enginyeria Química
Professor responsable
H5216 - MARIA VICENTA GONZALEZ ALFARO
Met. Docent
Tutories

Guions de pràctiques
Explicació del muntatge experimental i objectius particulars
Obtenció i tractament de les dades experimentals
Redacció de l'informe
Met. Avaluació
L'avaluació constarà de dues parts: part teòrica (examen) i pràctiques (informes). En ambdues parts, es considerarà aprovat amb un mínim de 5 punts. L'assistència a totes les sessions de laboratori és obligatòria.
La nota final serà : 2/3*nota part teòrica + 1/3*nota pràctiques
Bibliografia
INGENIERÍA DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA (Vol. I; conceptos básicos)
INGENIERÍA DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA (Vol. II; operaciones de procesado de alimentos)
INGENIERÍA DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA (Vol. III; operaciones de conservación de alimentos)
F. Rodríguez, J. Aguado, J.A. Calles, P. Cañizares, B. López, A. Santos, D. Serrano (Ed. Síntesis)

OPERACIONES BASICAS DE INGENIERIA QUIMICA W.L. McCabe, J.C. Smith (Ed. Reverté)

FLUJO DE FLUIDOS. INTERCAMBIO DE CALOR O. Levenspiel (Ed. Reverté)

INTRODUCCIÓ A L'ENGINYERIA QUÍMICA A. Aucejo, MªD. Benaiges, A. Berna, M. Sanchotello, C.Solà (Ed. Enciclopèdia Catalana)

MECÀNICA DE FLUIDS A.V. Orchillés, M. Sanchotello (Publ. UV)

TRANSMISSIÓ DE CALOR M. Sanchotello, A.V. Orchillés (Publ. UV)
Continguts
Tema 1.-INTRODUCCIÓ.- La indústria de processament de materials.- Operació Bàsica. Classificació.-

Tema 2.-OPERACIONS BÀSIQUES DE TRANSPORT DE QUANTITAT DE MOVIMENT.- Comportament reològic dels fluids.- Circulació de fluids incompressibles. Pèrdues d?energia mecànica per fregament. Equació de velocitat.- Bombes.

Tema 3.-OPERACIONS BÀSIQUES DE TRANSPORT DE CALOR.-Operacions impròpies d'un canviador de calor de tubs concèntrics. Eficàcia.- Disseny de canviadors de calor industrials.- Evaporació. Disseny d'un evaporador.

Tema 4.-OPERACIONS BÀSIQUES DE TRANSPORT DE MATÈRIA.- Estudi de l'extracció amb dissolvents. Separació amb dissolvent nou en cada etapa; separació per contacte múltiple en contracorrent.- Extracció sòl·lid-líquid. Modes d'operació.

Tema 5.-FONAMENTS DE PROJECTES.- L'enginyeria de processos.- Anàlisi i síntesi de processos.- Anàlisi econòmic. Optimització.-Enginyería de projectes.-.
Objetius
L'aplicació de les operacions bàsiques de l'Enginyería Química a la Indústria dels Aliments. Després de fer un resum de les operacions bàsiques més freqüents se passa a estudiar en profunditat tres d'elles, basades en els tres tipus de transferència (quantitat de moviment, calor i matèria)

S'aborda l'estudi de la circulació de líquids per conduccions i l'equipament per a la seua impulsió; també s'aprendrà a dissenyar i a operar canviadors de calor i evaporadores; i s'estudiaran amb detall els processos d'extracció líquid-líquid i sòlid-líquid


URL de Fitxa