Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

8866 Salut Pública - LL. CA.ALIMENTS 99


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
G8131 - MARIA MANUELA MORALES SUAREZ-VARELA
Met. Docent
Clases teoriques i practiques per a la obtenció de la titulació de
Llicenciat en Ciència i tecnologia dels aliments
Met. Avaluació
EXAMEN DE TEORIA
TIPO D' EXAMEN: preguntes curtess, problemes o test de 50 preguntes amb quatre
posibles contestacions de les que sólo una es la válida.
CRITERIS DE CALIFICACIO: per aprovar se haurà d´obtindré un mínim de 5
punts sobre 10.
Bibliografia
* M. Jenicek; R. Cleroux
"Epidemiología. Principios -Técnicas- Aplicaciones"
Ed. Salvat, S.A. -Barcelona-
Ed. MIR -Moscú- 1986 (Traducido al español)

mericana -México-

* J.R.Laporte
"Principios de epidemiología del medicamento"
Ed. Salvat -Barcelona-

* Ruza F. Et col.
"Tratamiento del medio ambiente" (2 volúmenes)
Ed. E.R.Lafer, S.A. -Madrid-


* "Manual técnico del agua"
Ed. De Gremont -Bilbao- 1979


* H.R. Roberts
"Sanidad alimentaria"
Ed. Acribia, S.A. -Zaragoza-



*G. Piedrola
"Medicina preventiva y salud pública"
Ed. Salvat -Barcelona-

Continguts
BLOC I: EPIDEMIOLOGIA
La salut i la malaltia com a fenòmens ecològics
Evolució del consum alimentari en els països industrialitzats i en
els països en vies de desenrotllament. Aspectes relatius a la salut pública
El mètode epidemiològic i la seua aplicació als estudis de alimentació i nutrició
Mesures de salut de la col?lectivitat
Epidemiologia analítica aplicada als estudis d'alimentació i nutrició
Exàmens sistemàtics de salut i valoració de l'estat nutricional
Les enquestes alimentàries, la seua utilització en els estudis epidemiològics de tipus nutricional
BLOC II: L'ALIMENTACIÓ. I EL SEU RELACIÓ AMB LES MALALTIES TRANSMISSIBLES.EL SEU PREVENCIÓ
Intoxicacions i toxiinfecciones alimentarlasEpidemiología i prevenció de les zoonosis d'origen alimentari
BLOC III: L'ALIMENTACIÓ I EL SEU RELACIÓ AMB LES MALALTIES NO TRANSMISSIBLES. EL SEU PREVENCIÓ
El goll endèmic i la patologia lligada a la carència d'iodo
Epidemiologia i polítiques de prevenció. La pel?lagra. Exemple de l'evolució dels conceptes sobre malalties carenciales
Vitamina A, retinoles i càncers apiteliales. Epidemiologia de les
formes de major de carència de vitamina A i polítiques de prevenció Epidemiologia i prevenció de la diabetis
El seguiment sistèmic de les malalties metabólicas congènites
Alimentació i malalties cardiovasculars. Alimentació i càncer. Aportacions dels estudis epidemiològics
Abordatge epidemiològic en toxicologia nutricional
Objetius
Alcanzar els coneiximents en Medicina Preventiva, Salut Pública,
Epidemiologia, Serveis Sanitaris.
URL de Fitxa