Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

8859 Bromatologia - LL. CA.ALIMENTS 99


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
G2052 - REYES BARBERA SAEZ
Met. Docent
Classes teòriques en aula, on s´utilitzaran els materials audiovisuals disponibles. Classes pràctiques obligatòries en el laboratori. Sempre s´estimularà la participació activa dels estudiants. Les tutories permeten individualitzar la docència.
Met. Avaluació
Examen del programa teòric i pràctic. Aprovat amb qualificació igual o superior a 5 Examen eliminatori del primer semestre amb 5 per a juny. Examen juny total del temari teòric i pràctic.
Assistència a pràctiques obligatòria, avaluació de l´actitud de l´estudiant i memoria
Bibliografia
ADRIAN, POTTUS, POIFFAIT, DAUVILLIER. Análisis nutricional de los
alimentos. Acribia. 2003
ASTIASARAN I., MARTINEZ A. Alimentos.Composición y propiedades. McGraw-Hill. 2000
BELITZ, H.D. y GROSCH, W.: "Química de los Alimentos". 2ª ed. Acribia 1997.
HERSCHDOERFER, S.M. Quality Control in the Food Industry. 2ªEd. Academic Press. 1986.
Volumen 1, 2, 3 y 4.
NIELSEN, S.S. Food Análisis. 2ªed. Aspen. Gaithersburg. 1998
NOLLET, L.M. Hanbook of Food Análisis. Vol. 1 y 2. Marcel Dekker. New York. 1996
ORDOÑEZ, J.A. Tecnología de los Alimentos. Vol.1y 2 .Síntesis. 1998
PRIMO YUFERA, E.: "Química de los Alimentos". Síntesis. 1997).
SENLLE, A.; STOLL, G.A. Calidad Total y Normalización. Gestión 2000 S.A. 1994.
Continguts
-Composició, propietats i valor nutritiu dels distints grups d'aliments: Carns i productes càrnics..Peix, productes de la pesca i derivats. Ous iovoproductes.. Llet i derivats lactis. Greixos comestibles i modificats. Cereals i derivats. Lleguminoses.
Tubercles. Hortalisses. Fruites i derivats. Edulcorants naturals. Aigua. Begudes alcohòliques i no alcohòliques.. Aliments estimulants.
-Anàlisis dels aliments: Objectiu, tipus, protocol d'anàlisi. Determinació del contingut de aigua. Glúcids. Lípids. Proteïnes. Elements Minerals. Vitamines.
-Control de qualitat dels aliments: Qualitat Alimentària. Anàlisi de Perills i Control de Punts Crítics . Sistemes de Gestió de la Qualitat.
Objetius
-Conèixer les mètodes generals d'anàlisis d'aliments i la seva aplicació als distints grups d'aliments i productes derivats.
-Familiaritzar-se amb els sistemes de gestió de la qualitat dels aliments i la problemàtica de la seva implantació en la indústria alimentaria.
-Adquirir coneixements sobre l'elaboració, composició i valor nutritiu dels grups d'aliments i els seus principals derivats
URL de Fitxa