Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15575 Nous Aliments - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Classes teòriques i pràctiques durant tot el curs. Mètodes audiovisuals de suport en la docència teòrica. Redacció de memòries de pràctiques i de treballs dirigits monogràfics voluntaris individuals o en grups reduïts. Atenció a l'estudiant en tutories personalitzades.
Met. Avaluació
Assistència a pràctiques obligatòria. L'assignatura se supera amb una qualificació superior a 5 punts sobre 10. Els treballs dirigits poden influir en la qualificació final.
Bibliografia
Mazza, G. (2000). Alimentos funcionales. Ed. Acribia, Zaragoza, España.
Roberfroid, M. (2002). Aliments fonctionells. Ed. Tec&Doc, Paris.
Ramón, D. (1999). Los genes que comemos. Ed. Algar, Alzira.
Al finalitzar cada tema es farà entrega l'alumne d'un dossier amb lectures complementàries i llocs d'internet a fi que puguen ampliar els seus coneixements.
Continguts
Aliments funcionals. Glúcids i fibra alimentària. Peptids i proteïnes
funcionals. Àcids grassos. Antioxidants. Probiòtics i prebiòtics. Aliments funcionals i malaltia. Plantes transgeniques. Animals de granja transgenics. Enginyeria genètica de ferments làctics i rents. Avaluació sanitària dels nous aliments. Impacte ambiental. Repercussions econòmiques de la comercialització dels nous aliments. Legislació sobre nous aliments. La postura del consumidor enfront dels nous aliments.
Objetius
Definir els nous aliments.
Estudiar els distints aliments funcionals.
Estudiar els distints aliments transgenics.
Definir l'avaluació dels nous aliments.
Estudiar la regulació legal dels nous aliments.
URL de Fitxa