Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
Sin datos cargados |
Met. Docent |
Classes teòriques i pràctiques durant tot el curs. Mètodes audiovisuals de suport en la docència teòrica. Redacció de memòries de pràctiques i de treballs dirigits monogràfics voluntaris individuals o en grups reduïts. Atenció a l'estudiant en tutories personalitzades. |
Met. Avaluació |
Assistència a pràctiques obligatòria. L'assignatura se supera amb una qualificació superior a 5 punts sobre 10. Els treballs dirigits poden influir en la qualificació final. |
Bibliografia |
Mazza, G. (2000). Alimentos funcionales. Ed. Acribia, Zaragoza, España. Roberfroid, M. (2002). Aliments fonctionells. Ed. Tec&Doc, Paris. Ramón, D. (1999). Los genes que comemos. Ed. Algar, Alzira. Al finalitzar cada tema es farà entrega l'alumne d'un dossier amb lectures complementàries i llocs d'internet a fi que puguen ampliar els seus coneixements. |
Continguts |
Aliments funcionals. Glúcids i fibra alimentària. Peptids i proteïnes funcionals. Àcids grassos. Antioxidants. Probiòtics i prebiòtics. Aliments funcionals i malaltia. Plantes transgeniques. Animals de granja transgenics. Enginyeria genètica de ferments làctics i rents. Avaluació sanitària dels nous aliments. Impacte ambiental. Repercussions econòmiques de la comercialització dels nous aliments. Legislació sobre nous aliments. La postura del consumidor enfront dels nous aliments. |
Objetius |
Definir els nous aliments. Estudiar els distints aliments funcionals. Estudiar els distints aliments transgenics. Definir l'avaluació dels nous aliments. Estudiar la regulació legal dels nous aliments. |
URL de Fitxa |