Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
I4359 - GUADALUPE GARCIA LLATAS |
Met. Docent |
Per a aprovar s'haurà d'obtindre un mínim de 5 punts sobre 10 |
Met. Avaluació |
Preguntes curtes, problemes o test. |
Bibliografia |
Adrian, J., Potus, J., Poiffait, A., Dauvillier, P. Análisis nutricional de los alimentos. Ed. Acribia. 1998. Lees, R. Análisis de los alimentos: Métodos analíticos y de control de calidad. Ed. Acribia. 1991. Matissek, R., Schnepel, F.M., Steiner, G. Análisis de los Alimentos: Fundamentos, métodos, aplicaciones. Ed. Acribia. 1999. Métodos Oficiales de Análisis de los Alimentos. AMV. Ed. Mundi Prensa. 1994. Pearson, D. Técnicas de laboratorio para análisis de alimentos. Ed. Acribia. 1993 |
Continguts |
1.Introducció. 2.El control de qualitat i la seguretat alimentària.Trazabilitat. 3.Mostra i mostreig. 4.Mètodes analítics. 5.Determinacions generals. 6.Anàlisi de lípids. 7.Anàlisi de proteïnes. 8.Anàlisi de carbohidrats. 9.Anàlisi de fibra. 10.Anàlisi de vitamines. Extracció i quantificació de vitamines liposolubles i hidrosolubles. 11.Anàlisi del contingut mineral. Destrucció de la matèria orgànica. Determinació i quantificació. 12.Anàlisi d'alcohol i d'àcids orgànics. 13.Anàlisi d'additius i contaminants. 14.Controls analítics en els aliments |
Objetius |
Comprendre el concepte de qualitat en aliments i conéixer els sistemes de qualitat per a establir la gestió i la garantia de qualitat en la indústria alimentària.Diferenciar els tipus de mostres i mostratge, pretractament de la mostra i tècniques analítiques utilitzables en aliments per a seleccionar els més adequats segons els objectius del control de qualitat de cada aliment.Distingir i seleccionar l?anàlisi sensorial, biològics, bioquímics, imnmunoquímics i instrumentals empleats en l'anàlisi i control dels aliments.Interpretar el significat dels resultats obtinguts en l'anàlisi realitzada. |
URL de Fitxa |