Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
F8082 - JORGE MAÑES VINUESA |
Met. Docent |
Classes teòriques amb suport audiovisual i pràctiques de laboratori (mescles per a nutrició artificial; elaboració de històries dietètiques; valoració de l'estat nutricional; estimacions de la ingesta; etc.), i a l'aula informàtica (confecció i valoració de dietes en diferents supòsits clínics) |
Met. Avaluació |
Teoria (7,5 sobre 10) examen final de tota la matèria explicada en classe. Pràctiques (2,5 sobre 10): assistència i participació del 100% de les mateixes i presentació d'una memòria. |
Bibliografia |
Mahan Lk, Scott-Stump S. Nutrición y Dietoterapia de Krause (10ª ed). Ed. Mc Graw- Hill Interamericana. México. 1998. Salas-Salvadó J, Bonada A, Trallero R, Saló E. Nutrición y dietética clínica (2ª ed.). Ed. Doyma SL. Barcelona. 2008. Michael J. Gibney. Nutrición Clínica (1ª ed.). Ed. Acribia. |
Continguts |
Incidència de la nutrició en diferents malalties i/o situacions fisiopatològiques. Pautes dietètiques a seguir en l'ambient hospitalari i extrahospitalari. Elaboració de plans d'atenció nutricional per a les diverses malalties. Seguiment i control dietètic del pacient. |
Objetius |
Conèixer les implicacions de les diferents patologies en els processos alimentari-nutricionals; les modificacions dietètiques a implementar en cada una d'elles; les interaccions entre aliments i medicaments i les indicacions de les diferents tècniques d'alimentació que es poden emprar. Adquirir habilitat en la realització d'històries dietètiques i en la valoració nutricional, seguiment i control dels pacients. Familiaritzar-se amb la terminologia mèdica, les històries clíniques, les prescripcions dietètiques, el funcionament dels serveis de dietètica i les pautes dietètiques hospitalàries. |
URL de Fitxa |