Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15563 Alimentació i Cultura - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Sociologia i Antropologia Social
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
El curs consta de: a) Exposició per part del professor; b) Tallers metodològics amb lectures i exercicis; c) Tutories de seguiment
Met. Avaluació
Modalitat A (estudiants assistents a tallers): Treball monogràfic, informes tallers / Examen teoria (100%, nota màxima 10); Modalitat B (estudiants no assistents a tallers): Examen de teoria (60%, nota màxima de l'assignatura, 6)
Bibliografia
CARRASCO, S. (1992) Antropologia i alimentació: una proposta per a l'estudi de la cultura alimentària, Publicacions de la UAB.
CONTRERAS, J. (1993) Antropología de la Alimentación, Eudema.
CONTRERAS, J. (comp.), (1995) Alimentación y cultura: necesidades, gustos y costumbres, Publicacions de la UB.
CONTRERAS, Jesús y María Isabel GRACIA (2005): Alimentación y cultura: Perspectivas antropológicas, Barcelona; Ariel.
GRACIA ARNAIZ, M.I. (2001) Somos lo que comemos: estudios de alimentación y cultura en España, Ariel.
GUIDOENT, A. (2007) L'antropologia de l'alimentació, UOC.
POULAIN, J.P. (2002), Sociologies de l?alimentation, PUF.
Continguts
TEMES
1. L'enfocament sociocultural de l?alimentació
2. El sistema alimentari i les funcions socioculturals de l?alimentació
3. Alimentació i significació cultural de(l) menjar
4. Alimentació i diferenciació social
5. Riscos i trastorns alimentaris en la modernitat avançada
Objetius
a) Desenvolupar una perspectiva sociocultural de l'alimentació. Que es conceba com quelcom vinculat amb les cultures com marc simbòlic de significació, i amb les societats com a contextos de relacions, poder i estructures.
b) Que els estudiants coneguen i aprenguen a utilitzar algunes ferramentes metodològiques per a l'estudi sociocultural de l'alimentació.
c) Proporcionar als estudiants una visió relativista per a comprendre la diversitat de significats dels aliments i l'alimentació, així com de la concepció del cos humà i la seua relació amb l'alimentació.
URL de Fitxa