Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
H0569 - MÓNICA FERNÁNDEZ FRANZÓN |
Met. Docent |
Prova escrita relativa als continguts del programa de teoria i programa de pràctiques, seguint com a criteri de qualificació d'aprovat amb 5. Per a la realització de la prova escrita és imprescindible haver realitzat les pràctiques i haver entregat una memòria |
Met. Avaluació |
Lliçons magistrals i pràctiques de laboratori i d'informàtica Mètodes d'Avaluació |
Bibliografia |
Bello J, López de Cerain A. Fundamentos de Ciencia Toxicológica. Díaz de Santos, Madrid (2001). De Vries J. Food Safety and Toxicity. CRC Press, New York (1997). Klaassen CD. Casarett and Doull's toxicology. The basic science of poisons. Mc Graw-Hill, New York (2001). Repetto M. Toxicología Avanzada. Díaz de Santos, Madrid (1995). Repetto M. Toxicología Fundamental. 3 ed, Díaz de Santos, Madrid (1997). |
Continguts |
Toxicologia bàsica incloent les fases del fenomen tòxic com a exposició, absorció, distribució, biotransformacions i excreció, mecanismes de toxicitat i efectes, així com els mètodes d'avaluació de la toxicitat. Toxicologia dels òrgans i sistemes com a diana dels agents tòxics potencials ingerits en la dieta i les patologies induïdes. Introducció a la toxicologia alimentària, incloent intoxicacions alimentàries originades pels tòxics naturals i artificials presents en els aliments classificats segons l'origen dels tòxics en tòxics naturals, biològics, químics i tòxics derivats. Toxicologia analítica desenvolupant en el laboratori metodologies que permeten determinar tòxics en aliments realitzant la interpretant dels resultats obtinguts. |
Objetius |
Proporcionar coneixements sobre els factors i condicions que definixen la toxicitat, risc i seguretat de les substàncies que es troben en els aliments, i la naturalesa de la resposta del consumidor a les mateixes. |
URL de Fitxa |