Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15550 Tecnologia dels Aliments - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Classes teòriques i pràctiques durant tot el curs. Mètodes audiovisuals de suport en la docència teòrica. Redacció de memòries de pràctiques i de treballs dirigits monogràfics voluntaris individuals o en grups reduïts. Atenció a l'estudiant en tutories personalitzades.
Met. Avaluació
Assistència a pràctiques obligatòria. L'assignatura se supera amb una qualificació superior a 5 punts sobre 10. Els treballs dirigits poden influir en la qualificació final
Bibliografia
Ordoñez, J.A., Cambero, I., Fernández, L., García, M.L., de la Hoz, L., Selgas, M.D. (1998). Tecnología de los alimentos. Volumen I. Componentes de los alimentos y procesos. Ed. Síntesis S.A., Madrid.
Ordoñez, J.A., Cambero, I., Fernández, L., García, M.L., de la Hoz, L., Selgas, M.D. (1998). Tecnología de los alimentos. Volumen II. Alimentos de origen animal. Ed. Síntesis S.A., Madrid.
Potter, N.N., Hotchkiss, J.H. (1999). Ciencia de los alimentos. Ed. Acribia, Zaragoza.
Al finalitzar cada tema es farà entrega l'alumne d'un dossier amb lectures complementàries i llocs d'internet a fi que puguen ampliar els seus coneixements.
Continguts
Introducció a la tecnologia dels aliments. Les indústries de producció d'aliments. Operacions en la indústria alimentària. Conservació d'aliments per calor, fred o depressió de l'activitat d'aigua. Qualitat i acceptabilitat dels aliments. Seguretat
alimentària. Fruites i hortalisses. Cereals. Olis i greixos vegetals. Carn i productes carnis.
Peix i derivats de la pesca. Ous i ovoproductes. Llet i derivats lactis. Begudes alcohòliques. Aliments funcionals. Aliments orgànics. Aliments transgenics.
Objetius
Definir els objectius de la tecnologia dels aliments.
Definir els processos de conservació dels aliments.
Definir els processos d'avaluació de la qualitat i seguretat dels aliments.
Definir els distints tipus d'aliments vegetals i animals.
Definir el processat d'aliments i begudes fermentades.
Definir els nous aliments.
URL de Fitxa