Centre |
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació |
Departament |
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal |
Professor responsable |
G8216 - AMPARO ASUNCION ALEGRIA TORAN |
Met. Docent |
Classes teòriques en aula amb material didàctic tradicional, i material tècnic audiovisual. Classes pràctiques obligatòries de laboratori per a refermar i aclarir conceptes explicats en classe teòrica amb suport de material escrit.Les tutories permeten individualitzar la docència. |
Met. Avaluació |
Examen escrit, del contingut teòric i pràctic, amb preguntes test, a desenrotllar i preguntes de raonar i preguntes de les sessions pràctiques. Assistència a pràctiques obligatòria, avaluació de l'actitud i aptitud de l'estudiant. Criteri de qualificació: igual o superior a 5/10 |
Bibliografia |
ASTIASARÁN I., MARTÍNEZ J.A. Alimentos. Composición y Propiedades. Mcgraw-Hill: Interamericana. Madrid. 2000. BELITZ H.D., GROSCH W. Química de los alimentos. 2ª Ed. Editorial Acribia S.A. Zaragoza 1997. GIL HERNÁNDEZ, A. Tratado de Nutrición. Tomo II. Composición y Calidad Nutritiva de los Alimentos. Acción Médica. Madrid. 2005. ORDÓÑEZ J.A. (Editor). Tecnología de los Alimentos. Vol 2. Alimentos de origen animal. Ed. Síntesis. Madrid. 1998. POTTER N.N., HOTCHKISS J.H. Ciencia de los Alimentos. Acribia, S.A. Zaragoza. 1999. PRIMO YÚFERA. E. Química de los Alimentos. Síntesis. Madrid.1997 VOLLMER G., JOSST G., SCHENKER D., STURM W., VREDEN N. Elementos de Bromatología Descriptiva. Acribia, S.A. Zaragoza. 1999. |
Continguts |
Coneixements bàsics sobre additius alimentaris, alteració, qualitat i anàlisi dels aliments, així com de legislació alimentària. Productes alimentaris. Composició, propietats i valor nutritiu d'aliments d'origen animal (carns, peix, ous, llet i greixos), d'origen vegetal (greixos, cereals, llegums, tubercles, hortalisses, fruites,), edulcorants, begudes (aigua, begudes alcohòliques i no alcohòliques), aliments estimulants (café, té i cacau) i condiments i espècies. |
Objetius |
-Familiaritzar-se i diferenciar la terminologia pròpia de la matèria per a comprendre bé els conceptes que s'expliquen i expressar-se adequadament. -Adquirir coneixements sobre la composició i el valor nutritiu dels grups d'aliments i els seus principals derivats. -Conéixer aspectes bàsics relacionats amb l'aliment: Qualitat, anàlisi, alteracions i legislació. |
URL de Fitxa |