Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

15549 Bromatologia - D.NUTRIC.HUMANA DIET.


Centre
Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Departament
Medicina Prev. i Salut Púb., C. Aliment., Toxic. i Med.Legal
Professor responsable
G8216 - AMPARO ASUNCION ALEGRIA TORAN
Met. Docent
Classes teòriques en aula amb material didàctic tradicional, i material tècnic audiovisual. Classes pràctiques obligatòries de laboratori per a refermar i aclarir conceptes explicats en classe teòrica amb suport de material escrit.Les tutories permeten individualitzar la docència.

Met. Avaluació
Examen escrit, del contingut teòric i pràctic, amb preguntes test, a desenrotllar i preguntes de raonar i preguntes de les sessions pràctiques.
Assistència a pràctiques obligatòria, avaluació de l'actitud i aptitud de l'estudiant. Criteri de qualificació: igual o superior a 5/10
Bibliografia
ASTIASARÁN I., MARTÍNEZ J.A. Alimentos. Composición y Propiedades. Mcgraw-Hill: Interamericana. Madrid. 2000.
BELITZ H.D., GROSCH W. Química de los alimentos. 2ª Ed. Editorial Acribia S.A. Zaragoza 1997.
GIL HERNÁNDEZ, A. Tratado de Nutrición. Tomo II. Composición y Calidad Nutritiva de los Alimentos. Acción Médica. Madrid. 2005.
ORDÓÑEZ J.A. (Editor). Tecnología de los Alimentos. Vol 2. Alimentos de origen animal. Ed. Síntesis. Madrid. 1998.
POTTER N.N., HOTCHKISS J.H. Ciencia de los Alimentos. Acribia, S.A. Zaragoza. 1999.
PRIMO YÚFERA. E. Química de los Alimentos. Síntesis. Madrid.1997
VOLLMER G., JOSST G., SCHENKER D., STURM W., VREDEN N. Elementos de Bromatología Descriptiva. Acribia, S.A. Zaragoza. 1999.
Continguts
Coneixements bàsics sobre additius alimentaris, alteració, qualitat i
anàlisi dels aliments, així com de legislació alimentària.
Productes alimentaris. Composició, propietats i valor nutritiu d'aliments d'origen animal (carns, peix, ous, llet i greixos), d'origen vegetal (greixos, cereals, llegums, tubercles, hortalisses, fruites,), edulcorants, begudes (aigua, begudes alcohòliques i no
alcohòliques), aliments estimulants (café, té i cacau) i condiments i espècies.
Objetius
-Familiaritzar-se i diferenciar la terminologia pròpia de la matèria per a comprendre bé els conceptes que s'expliquen i expressar-se adequadament.
-Adquirir coneixements sobre la composició i el valor nutritiu dels grups d'aliments i els seus principals derivats.
-Conéixer aspectes bàsics relacionats amb l'aliment: Qualitat, anàlisi, alteracions i legislació.
URL de Fitxa