Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

14449 Geografia Rural - LL.GEOGRAFIA 00


Centre
Facultat de Geografia i Història
Departament
Geografia
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Desenrotllament i explicació dels temes amb lectures de suport comentades en classe i suggerències per a la participació de l'alumnat en l'aula.
Met. Avaluació
Examen Final i treball

Bibliografia
1. García Ramón y Baylina (2000): El nuevo papel de las mujeres en el Desarrollo rural. Barcelona. Oikos-tau 2. Gardner, B. (1996): European agriculture. Policies, productions and trade. London and N. York. Routledge 3. Gómez Benito y González (1997): Agricultura y Sociedad en la España contemporánea. Madrid. M.A.P.A. 4. Mazorra, A.P. (2001): Agri-environmental policy in Spain. Journal of Rural Studies, 17, 81-98 5. Murdoch, J. (2000): Networks. A new paradigm of rural development? Journal of Rural Studies 16, 407-419
Continguts
Conceptes, fonts i mètodes en Geografia Rural. Canvis en l'activitat agrària en els PPDD i transformacions recents en l'àmbit rural. Contrastos agraris en els Països en vies de desenrotllament. Agricultura i medi ambient. Objectius: Coneixement dels següents aspectes: A) Conceptes bàsics que definixen l'espai rural i els factors que l'organitzen. B) Situació contrastada segons nivells de desenrotllament i relació amb el poder de l'agroindustria. C) Multiplicitat de funcions de l'àmbit rural i els problemes de concurrència en l'ús del sòl. D) Noves directrius de la PAC i les relacions entre agricultura i medi ambient.
Objetius
Els continguts de l'assignatura es presenten amb un enfocament globalitzador de l'espai rural amb els següents objectius:
a)Conéixer els conceptes bàsics que definixen este espai i els factors que l'organitzen.
b)Ressaltar la situació contrastada de l'agricultura en el context econòmic mundial,segons els nivells de desenrotllament i en relació amb el poder de l'agroindustria .
c)Destacar la multiplicitat de funcions de l'àmbit rural i els problemes de concurrència en l'ús del sòl.
d)Entendre les relacions entre l'agricultura, les polítiques agràries i el medi ambient
URL de Fitxa