Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

12460 Economia Espanyola - D.RR.LABORALS 2000


Centre
Facultat de Ciències Socials
Departament
Economia Aplicada
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
La dinàmica del curs es recolzarà en una metodologia didàctica dirigida a facilitar una participació activa dels estudiants en les classes teòriques i,especialment, en les pràctiques.
Met. Avaluació
La avaluació es sustentarà en un examen final escrit. Es valorarà no sols la informació que té l'alumne de la matèria sinó la seua capacitat per a aplicar coneixements. Se valorarà també l'assistència i la participació activa dels estudiants en el desenvolupament de les classes.
Bibliografia
- Myro, R. y otros (2007): Lecciones de economía española, Cívitas, 8ª ed., Madrid.
- Torrejón, M. (2001): “Una visión de conjunto de la economía española”, en Gallego, J.R. y Nácher, J.Mª.: Elementos básicos de economía: un enfoque institucional, Tirant Lo Blanch, Valencia, cap. 12.
- Gámir, L. (dir.) (2008): Política económica de España, Alianza Editorial, 8ª ed., Madrid.
- García; J.M. y Ruesga, S.M. (coord.) (2007): Economía española. Estructura y regulación, Thomson, Madrid.
- Soler, V. (ed.) (2004): Economia espanyola i del País Valencià, Universitat de València, Valencia.
Continguts
El programa està integrat per huit temes. En la primera part (temes 1 a 3) es segueix un enfocament temporal. D'ací que en el seu contingut es prime l'anàlisi evolutiva i la visió de conjunt de l'economia espanyola. Amb el primer tema s'introduïxen breument alguns antecedents històrics significatius que ens ajuden a comprendre millor la problemàtica actual de l'economia espanyola. En el tema 2 s'analitza la fase expansiva de 1985-1991 i les conseqüències per a Espanya de l'adhesió a la CEE i al Sistema Monetari Europeu. I, finalment, en el tema 3 s'estudia l'evolució de l'economia espanyola en el període més recent (1992-2008), així com el repte que ha suposat la integració en la Unió Econòmica i Monetària, l’ampliació de la UE i la globalització.
L'enfocament temporal i de conjunt que ha guiat la nostra anàlisi en la primera part del programa es veu completat amb un tractament més específic en els temes que integren la segona (4 a 8). L'objectiu es centra ara que l'estudiant adquirisca un coneixement més detallat de l'economia i política econòmica espanyoles, posant l'èmfasi en els aspectes concrets més rellevants del període recent. Així, s'examinen els distints sectors de l'economia (agricultura, indústria i serveis) i els principals aspectes institucionals i d'organització econòmica (mercat de treball i sector públic).
Objetius
Els objectius generals d'aquesta matèria pretenen que els alumnes coneguen els traços més destacats de la realitat econòmica espanyola, tant des d'una perspectiva global i evolutiva com sectorial i institucional; en ambdós casos emfatitzant en les polítiques econòmiques aplicades i els seus efectes sobre eixa realitat.
URL de Fitxa
http://www.uv.es/ecolab/