Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

12359 Psicologia de la Diversitat - LL.PSICOLOGIA 2000


Centre
Facultat de Psicologia i Logopèdia
Departament
Personalitat, Avaluació i Tractaments Psicològics
Professor responsable
Sin datos cargados
Met. Docent
Classes magistrals en el desenvolupament de la part teòrica. Lectura de texts i recollida i anàlisi de dades en la part pràctica.
Met. Avaluació
Examen final.
Bibliografia
AMELANG, M. y BARTUSSEK, D. (1986): Psicología Diferencial e investigación de la personalidad. Barcelona: Herder.
ANDRES PUEYO, A. (1996): Manual de Psicología Diferencial. Madrid: McGraw-Hill.
SÁNCHEZ CÁNOVAS, J. y SÁNCHEZ LÓPEZ, P. (1994): Psicología Diferencial: Diversidad e Individualidad Humanas. Prácticas. Madrid: Editorial Centro de Estudios Ramón Areces, S.A.
SÁNCHEZ CÁNOVAS, J. y SÁNCHEZ LÓPEZ, P. (1999): Psicología de la Diversidad Humana. Madrid: Editorial Centro de Estudios Ramón Areces, S.A.
SÁNCHEZ-ELVIRA, A. (coord.) (2003). Introducción al estudio de las diferencias individuales. Madrid: Sanz y Torres
Continguts
I. Fonaments de l'enfocament diferencial: 1. Aspectes conceptuals i desenvolupament històric de la investigació diferencial. 2. Mètodes i tècniques d'investigació de la diversitat psicològica. II. Els sistemes de la diversitat humana: 1. El sistema personal: El sistema cognitiu. El sistema emocional. El sistema d'estils. 2. El sistema cultural: Relacions sexe/gènere i cultura. Diversitat transcultural.
Objetius
Que l'alumnat adquirisca coneixements i habilitats bàsics per a la comprensió de la ment i la conducta humana des d'un enfocament diferencial, i desenvolupe una actitud crítica davant els resultats i mètodes aplicats. Que l'alumnat comprenga, reconega i valore l'enfocament d'una disciplina científica que té com a objectius l'observació, descripció, mesurament, predicció i explicació de les diferències de conducta entre individus i grups, a fi d'extraure i formular regularitats o lleis, considerant variables pertanyents al subjecte, a la situació i la seua interacció.
URL de Fitxa