Inici > Primer i segon cicle > Titulació > Assignatura > Fitxa tècnica

Fitxa tècnica d'una assignatura en una titulació

12103 Economia del País Valencià - GEE 2003-TP-


Centre
Facultat d'Economia
Departament
Estructura Econòmica
Professor responsable
F9113 - JOSE HONRUBIA LOPEZ
Met. Docent
El programa de l'assignatura es desenvoluparà tot seguint el manual de la mateixa, que inclou les explicacions teòriques així com els enunciats dels exercicis pràctics. Els alumnes, en principi, no deuen presentar treballs individuals o en grup, si be sistemàticament es motiva la seua participació.
Met. Avaluació
L'examen de l'assignatura constarà de quatre preguntes, una de les quals correspondrà a la part de pràctiques de l'assignatura. Cada pregunta es valorarà en un 25%, tot i que per a poder aprovar l'assignatura caldrà obtindre almenys un tres en la pregunta de pràctiques.
Bibliografia
Cada tema del programa té un llistat de bibliografia específica que pretén ser el material de referència. De totes formes, es recomana atendre les explicacions de classe, que permeten l'estudiant de seguir la matèria amb un fil conductor més preciso i, també, amb continguts més actualitzats. Igualment, s'ha d'assenyalar que existeix un manual el contingut del qual coincideix amb el programa de l'assignatura: Soler, V. (ed.) (2009): Economia Espanyola i del País Valencià, PUV, València.
Continguts
El pla didàctic pretén que l'anàlisi de l'economia espanyola i valenciana es faça des d'una lògica macroeconòmica. Així, després de la primera lliçó que configura la primera part dedicada als aspectes d'emmarcament general de la matèria tant pel que fa a l'evolució i caracterització de l'economia com pels nous escenaris als que s'ha abocat amb la globalització, la integració europea i l'emergència de la "nova economia"-, la matèria queda agrupada, d'una banda, en l'anàlisi dels factors de creixement (territorials i de capital humà, mercat del treball, capital físic i tecnològic, així com els recursos financers (5 temes) i, d'altra, en la que afecta a aspectes de l'oferta productiva (altres 5 temes: sector agrari, industrial, serveis, turisme i construcció i immobiliari). La quarta part -que tracta de la demanda agregada- consta d'un tema, el sector exterior, en el marc europeu. La cinquena part, tracta del sector públic i consta també d'un únic tema amb el mateix nom. Tots els temes inclouen uns exercicis pràctics senzills que concreten quantitativament -o qualitativa- allò explicat en els epígrafs anteriors. Igualment, en el manual de l'assignatura figura un glossari en el que s'inclouen els conceptes teòrics bàsics i fonamentals de cada tema.
Objetius
L'assignatura pretén completar el coneixement de les realitats econòmiques més significatives per a l'estudiant. Ara, amb aquesta assignatura, l'estudiant es troba amb el seu entorn econòmic més immediat. Es pot, així, aprofundir en les característiques i comportaments dels agents econòmics que ens envolten i els condicionants i els factors determinants de la dinàmica econòmica d'aquesta realitat en què es troba immers. Així mateix, s'estudiarà l'activitat de les tres administracions amb responsabilitats econòmiques: la Generalitat, el Govern d?Espanya i la Unió Europea.
URL de Fitxa